Nieuwe website live!

Social media strategisch inzetten

We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen dat een contentplan voor social media tegenwoordig erg belangrijk is voor bedrijven. Met een goede social media strategie weten (potentiële) klanten jou namelijk steeds sneller te vinden op de social media platformen, wat een laagdrempelige manier is om met jou in contact te komen. Dat kan zijn voor een snelle vraag, inspiratie of achtergrondinformatie.

Ook voor jou als bedrijf heeft social media vele mogelijkheden. Je kunt immers (potentiële) klanten vinden en deze op social media boeien en binden. Een goed social media plan is hiervoor essentieel. Met een duidelijke marketingstrategie kun je namelijk optimaal profiteren van de kracht van social media platformen. Kwalitiv helpt je graag als een bevlogen partner bij het opstellen van jouw social media plan!

Social media plan maken

Een sterke social media strategie opzetten kost veel tijd. Je moet immers goed nadenken over waar je de komende tijd naartoe wil met jouw bedrijf op social media. Naast tijd is daar ook online marketing expertise voor nodig. De tijd hebben om het social media plan te maken is namelijk één, maar de achterliggende gedachte duidelijk voor ogen krijgen is een tweede. Vervolgens is het zaak om de social media strategie uit te voeren. Ook hierbij kan Kwalitiv helpen. Door middel van social media beheer voorzien wij jouw kanalen natuurlijk graag van passende content!

Een social media strategie vraagt om meer dan alleen het beheren van je kanalen. Bij Kwalitiv kun je gelukkig ook terecht voor het monitoren van jouw social media en voor social advertising. Met social media monitoring brengen we het resultaat van en de activiteit op social media in kaart en sturen we bij waar nodig. Met het adverteren op social media richten we ons op Facebook en Instagram om potentiële klanten te laten overgaan tot actie. Benieuwd wat het beste aansluit op jouw behoeften? Plan dan vrijblijvend een online marketing adviesgesprek in.

Vooraf een idee krijgen van de tarieven voor het uitvoeren van je social media strategie plan? Bekijk dan de social media pakketten die we hebben samengesteld. Zoals je ziet, kun je jouw social media al vanaf 259 euro per maand laten beheren!

Waarom een social media strategie opstellen?

Social media is in deze tijd niet meer weg te denken voor bedrijven. De verschillende kanalen bieden namelijk enorm veel mogelijkheden om in contact te komen met jouw (potentiële) klanten. Voordat een klant overgaat tot een aankoop zijn er vaak diverse touchpoints nodig, maar die kunnen dus ook op social media plaatsvinden. Een sterk social media marketing plan helpt je om dat te realiseren door jou op een viertal vlakken vooruit te helpen.

Doelgerichtheid

Door een social media strategie op te zetten, behoud je eenvoudiger een focus op je doelen. Heb je geen social media plan, dan zorgt de alledaagse drukte er vaak voor dat social media erbij inschiet. Door het strategisch aan te pakken, wordt social media juist onderdeel van jouw dagelijkse routine en krijgt het de ruimte en prioriteit die het nodig heeft

Meetbaarheid

Als je geen meetbare doelen hebt vastgelegd, is het natuurlijk lastig om te bepalen of je de goede kant op gaat of niet. Daarom is het van belang om jouw social media strategie te vertalen naar passende KPI’s. Door die nauwkeurig te meten, kun je eenvoudig vaststellen of je succesvol bezig bent en gericht bijsturen wanneer dat niet het geval is.

Efficiëntie

Door een duidelijke social media strategie op te zetten, zorg je ervoor dat je jezelf niet met allerlei randzaken gaat bezighouden. De werkzaamheden voor jouw social media zijn nu immers gericht op specifieke doelen, doelgroepen, kanalen enzovoorts. Hierdoor worden je euro’s en uren een stuk effectiever ingezet, wat zorgt voor een hoge efficiëntie.

Inzicht

Met een concreet social media plan krijg je meer inzicht in de werking en uitkomsten van jouw strategie. Hierdoor zullen je prestaties structureel omhoog gaan. Het is dan niet meer hopen op af en toe een gelukstreffer. Je weet na verloop van tijd immers precies wat je doelgroep interessant vindt of niet en kunt daar perfect op inspelen.
 

Junior online marketeer Anouk (blauw patroon)
Aangenaam 👋 Ik ben Anouk

Samen jouw social media strategie uitdenken?

Onder het genot van een (digitaal) kopje koffie ga ik graag met je in gesprek. Zo werken we samen jouw strategie uit!

Helemaal gratis natuurlijk, lekker toch?

Samen werken

Waarom Kwalitiv inschakelen voor een social media plan?

Als je serieus aan de slag wilt met een social media strategie, dan kan Kwalitiv jou daarbij helpen. Door onze ruime ervaring in online marketing en social media marketing weten wij waar de kansen voor jouw bedrijf liggen én hoe we die kunnen benutten. Met een goede social media strategie zul je niet alleen groei en resultaat realiseren voor je bedrijf, maar ook meerwaarde bieden aan je doelgroep. Klinkt die combinatie je als muziek in de oren? Neem dan contact op met Kwalitiv voor jouw social media marketing plan.