Gebeld worden?

Laat je gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact met je op!

Zoekmachine marketing (SEM)

In plaats van search engine marketing (SEM) hebben we het in Nederland liever over zoekmachine marketing. Hiermee doelen we op de werkzaamheden die je website beter vindbaar maken in zoekmachines als Google. Binnen zoekmachine marketing wordt er onderscheid gemaakt tussen zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA). Het belangrijkste verschil? Bij SEO focussen we ons op de gratis – ook wel organische – zoekresultaten. En bij SEA ligt die focus op de betaalde zoekresultaten.

Welke vorm van zoekmachine marketing?

Waarschijnlijk vraag je jezelf af welke vorm van zoekmachine marketing nu het meest geschikt is. Dat is echter afhankelijk van verschillende factoren. De onderstaande stellingen geven je hier wat meer inzicht in.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

 

  • “Ik wil op de lange termijn bovenaan staan”
  • “Ik wil gratis vermeld worden in de zoekresultaten”
  • “Ik wil blijvend resultaat zien”

Zoekmachine adverteren (SEA)

 

  • “Ik wil direct bovenaan staan”
  • “Ik vind het geen probleem om per bezoeker te betalen
  • “Ik wil mijn site tijdelijk onder de aandacht brengen”

Combinatie van beide vormen

De statements hierboven geven voor een groot deel de verschillen tussen SEO en SEA aan. Vanwege die verschillen kan het juist interessant zijn om beide vormen van zoekmachine marketing te combineren. Door deze combinatie is het bijvoorbeeld niet alleen mogelijk om de zoekresultaten te domineren, maar kun je tevens data van je Google Ads campagne gebruiken voor SEO-doeleinden.

Waarom Kwalitiv als zoekmachine marketing bureau?

Kwalitiv is een zoekmachine marketing bureau dat je graag helpt bij het maken van de keuze tussen SEO, SEA en SEO én SEA. Door onze jarenlange ervaring kunnen we namelijk per website inschatten in welk geval de return on investment (ROI) het hoogst ligt. Je wilt immers dat je investering daadwerkelijk geld oplevert. En dat is precies waar wij als zoekmachine marketing bureau voor zorgen.

Interesse?

Neem contact met ons op voor meer online resultaat.