Gebeld worden?

Laat je gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact met je op!

Marketplaces marketing

Wanneer je als merk of ondernemer je afzetmarkt wilt vergroten, is marketplace marketing een interessante strategie. Marketplaces bieden je namelijk de mogelijkheid om jouw assortiment op hun online platform aan te bieden. Denk hierbij aan Bol.com en Amazon, maar ook aan niche-platforms als Zalando en fonQ. Exploiteer je zelf al een webshop, dan heb je hiermee toegang tot een of meerdere extra kanalen. Heb je die (nog) geen, dan kan verkopen via marketplaces zelfs een heel goed alternatief zijn. Ben jij klaar voor de eerste óf volgende stap? Dan is Kwalitiv jouw partner.

Waarom verkopen op marketplaces?

Marketplaces bieden diverse kansen als het gaat om groei. Hieronder benoemen we daarvan vier voorbeelden. Naast groeikansen biedt marketplace marketing meer voordelen. Denk aan minder of geen logistieke uitdagingen, wanneer je besluit dit aan de marketplace zelf over te laten. Verder zijn de duidelijke commissiekosten een groot voordeel. Niet alleen omdat ze vooraf vaststaan, maar ook omdat ze op basis van no cure, no pay zijn. Zeker dat laatste is iets wat niet vaak voorkomt bij andere online marketing diensten.

Extra afzetkanaal

Door naast je shop een extra afzetkanaal te creëren, kun je een flinke groeispurt realiseren. En dat is precies wat je met marketplaces doet natuurlijk. Heb je zelf geen webshop? Je bent tegenwoordig niet meer de enige die besluit om (online) enkel nog te verkopen op marketplaces.

Groot bereik

Door te verkopen via marketplaces profiteer je ook van een groter bereik. Dergelijke platforms hebben over het algemeen namelijk een grote naamsbekendheid en enorme bezoekersaantallen. Dat levert jouw bedrijf of merk extra zichtbaarheid op, wat de groei uiteraard bevordert.

Internationale groei

Buiten de landsgrenzen treden, is een enorme groeikans voor e-commerce. Normaal gesproken is dat echter niet altijd even gemakkelijk. Maar marketplaces marketing verandert de zaak. Hiermee is internationale groei immers voor iedereen binnen handbereik.

Nieuwe doelgroep

Zoekmachine marketing zorgt voor zichtbaarheid in een belangrijk oriëntatiekanaal: zoekmachines. Tegenwoordig start echter niet iedereen meer bij een zoekmachine. Sommige zoekers beginnen hun zoektocht bijvoorbeeld direct bij Bol.com. Jij wilt die doelgroep toch ook aanspreken?

Welke marketplaces zijn geschikt?

De vraag welke marketplace in jouw geval geschikt is, is afhankelijk van diverse factoren. Wil je bijvoorbeeld een nieuw land aanboren? Zijn er specifieke marketplaces voor jouw branche? Welke commissies zijn betaalbaar? Kwalitiv helpt je graag met de selectie en keuze. Onze online marketing specialisten hebben in het verleden namelijk al met tientallen platforms gewerkt!

E

Bol.com

Een platform waar we vaak mee werken voor de Nederlandse markt is Bol.com. Wie kent het niet? Direct een belangrijke reden om te verkopen op deze marketplace trouwens.

E

Amazon

Amazon is een platform dat we veel gebruiken voor internationale spelers. Via deze enorme marketplace kun je immers relatief eenvoudig ook buiten Nederland verkopen.

Ook verkopen via marketplaces?

Wil je beginnen met verkopen op marketplaces? Of daar meer rendement mee behalen? Dan is Kwalitiv de aangewezen partij. Of het nu gaat om de juiste strategie voor marketplace marketing of het opzetten van (nieuwe) koppelingen. Plan een geheel gratis adviesgesprek en wij helpen je graag met jouw vraagstuk!

Interesse?

Neem contact met ons op voor meer online resultaat.