Witgoed Service C.C.

Witgoed Service C.C. is al meer dan 10 jaar dé plek om je witgoed te kopen. Ze verkopen witgoed tegen ontzettend scherpe prijzen. Het gaat namelijk om witgoed met bijvoorbeeld transportschade, waardoor Witgoed Service C.C. outlet prijzen kan hanteren.

Wat was de vraag?

Witgoed Service C.C. klopte bij ons aan, omdat ze graag meer websitebezoekers wilden aantrekken. Uiteraard met als einddoel om meer verkopen te genereren via de webshop. Zoekmachines waren al het belangrijkste kanaal, maar dat kon nog veel beter.

Google Ads omzet

33,78% meer rendement op iedere euro budget

Organische bezoekers

13,55% meer organische bezoekers in het eerste jaar

U

Posities

Meer dan 50 zoekwoorden op pagina 1 van Google

Waar zijn we mee begonnen?

Op het gebied van SEO had Witgoed Service C.C. nog niet veel gedaan, dus daar lagen diverse kansen. We zijn begonnen met het optimaliseren van de belangrijkste categorieën, omdat daar op de lange termijn het volume zit. Het grote aantal productpagina’s wilden we natuurlijk niet negeren. Doordat het assortiment van Witgoed Service C.C. echter continu wisselt, was hier een kortetermijnstrategie voor nodig. SEA is dan uitermate geschikt. Met een directe koppeling tussen de webshop en Google zorgden we ervoor dat het assortiment automatisch gesynchroniseerd wordt met de Google Shopping campagne.

Wat hebben we gedaan?

Uit het vooronderzoek bleek dat de meeste kansen lagen bij SEO voor de algemene categoriepagina’s. Gedurende onze werkzaamheden zijn we steeds dieper op de categorieën ingegaan. Het assortiment van Witgoed Service C.C. is bovendien verder uitgebreid met nieuwe productcategorieën. Hiervoor hebben we uitgebreid zoekwoordenonderzoek gedaan om ook die pagina’s goed onderbouwd te optimaliseren.

Hoewel we druk bezig zijn geweest met het optimaliseren van de categoriepagina’s, hebben we ze nog niet allemaal gehad. Daarnaast was er bij sommige categorieën sprake van veel concurrentie, terwijl dat deel van het assortiment natuurlijk ook moest worden verkocht. Hierom hebben we een dynamische zoekcampagne opgezet, zodat de vindbaarheid van die categoriepagina’s een boost krijgt met SEA. 

Binnen SEA hebben we overigens verder gekeken dan alleen het optimaliseren van de campagnes. Zo hebben we gebruikgemaakt van een Google CSS Partner. Hierdoor besparen we voor Witgoed Service C.C. 20% op de klikprijs van Google Shopping! Verder is klikfraude iets wat ook steeds vaker opspeelt binnen SEA. Helaas was Witgoed Service C.C. daar ook slachtoffer van. Door hun hoge budget was het de moeite om daartegen in actie te komen. Daarom hebben we een tool geïmplementeerd waarmee we intussen zo’n €850 advertentiebudget per maand besparen. Meer dan de maandelijkse investering voor Kwalitiv!

Kosten besparen

Het gebruik van een Google CSS Partner voor de Shopping campagne heeft een serieuze besparing opgeleverd. Hierdoor krijgt Witgoed Service C.C. nu 25% meer klikken voor hetzelfde advertentiebudget!

Conversies verhogen

Na verloop van tijd zagen we dat de conversies wat af begonnen te nemen. Door de prijzen simpelweg op een andere manier te presenteren, ging het aantal conversies weer omhoog!

Klikfraude bestrijden

Klikfraude was een groot probleem voor Witgoed Service C.C. Door die fraude aan te pakken besparen ze €850 per maand. Alleen daarmee verdienen ze ons maandbedrag al terug!

De resultaten van onze inspanningen

Witgoed Service C.C. wilde op zowel de korte als de lange termijn groeien. Hierdoor zijn we met SEO én SEA aan de slag gegaan; een wisselwerking voor optimale zichtbaarheid en vindbaarheid in zoekmachines. Onze zoekmachine marketing inspanningen hebben mooie resultaten opgeleverd. Zo staat de shop al met ruim 50 zoekwoorden in de top 10 van Google. Hierdoor is het aantal organische bezoekers al met 13,55% gegroeid. Ook de resultaten van de SEA campagnes mogen er zijn. Wanneer we de eerste zes maanden vergelijken met de afgelopen zes maanden, dan zien we dat iedere euro al 33,78% meer rendement oplevert!

5 sterren: snelle en duidelijke communicatie

Zeer prettige, snelle en duidelijke communicatie. Echt een bedrijf die doet wat ze beloven. Top!

Marcel Sibie – Best

Ook een GRATIS adviesgesprek?

Maureen Vesseur

Maureen Vesseur

Online Marketeer

Maureen was één van de verantwoordelijken voor deze case. Benieuwd wat zij in jouw case zou adviseren? Vraag dan een 100% gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. Dit gesprek kan telefonisch of bij ons op kantoor plaatsvinden. Binnen een uur komen we vervolgens tot een doelgericht advies dat naadloos aansluit op je wensen!