Nieuwe website live!

Even voorstellen; Puck!

Ik ben Puck Witteveen en sinds begin september loop ik stage bij Kwalitiv. Ik ben 20 jaar oud en zit nu in mijn laatste jaar van de studie Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de universiteit van Tilburg. Momenteel ben ik bezig met mijn scriptie over hoe betrokkenheid (engagement) gecreëerd kan worden op Instagram voor startups. Naast mijn scriptie volg ik mijn laatste drie vakken, waarvan stage lopen er een is. Ik ben elke woensdagochtend en donderdag aan de slag voor Kwalitiv. De stage bij Kwalitiv zal voor mij duren tot begin december. Als ik dan mijn scriptie en vakken heb afgerond, zal ik beginnen aan mijn minor.

Ik heb voor mijn stage een analyse gedaan over de websites die Kwalitiv heeft gebouwd. Hierbij heb ik een aantal belangrijke factoren gebruikt, zoals de veiligheid van de website en of de inhoud kwalitatief en relevant is. Na die analyse was er dus een concreet overzicht van welke websites verbeterd moesten worden. Ik ging dan ook aan de slag met het verbeteren van de minst goede websites. Daarbij kun je denken aan het opfrissen van sites door middel van een mooi thema, maar ook aan het schrijven van interessante blogs. Door deze websites te verbeteren, leer ik steeds meer over online marketing en hoe een website in elkaar zit. Daarnaast heb ik zelf al twee websites gebouwd en ben ik momenteel aan het checken wat potentiële domeinnamen zijn voor nog meer nieuwe websites.

Om tussen het harde werken door even extra energie te krijgen, eet ik als gezonde snack graag wat noten op kantoor. Daarnaast neem ik het liefste mijn eigen thee vanuit thuis mee in mijn thermosbeker! In mijn vrije tijd vind ik het fijn om lekker op de bank een filmpje of serie te kijken. Ook doe ik aan moderne dans.

Even voorstellen; Menno!

Ik ben Menno Aarts, 25 jaar en woonachtig in Tilburg. Voor de opleiding Ondernemerschap en Retail Management aan Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch heb ik in het jaar 2019/2020 mijn afstudeerstage bij Kwalitiv gelopen. Het doel van mijn onderzoek was het blootleggen van de mogelijke verschillen in communicatiebehoeften onder (potentiële) klanten van Kwalitiv.

Iedere dag begon voor mij met het doornemen van mijn planning en to-do-lijstje. Ik wilde concreet weten welk doel ik voor die dag gesteld had (bijvoorbeeld het opstellen van interviewvragen voor mijn onderzoek), zodat ik mijn best kon doen om dat doel te behalen. Tijdens de lunch aten we gezamenlijk een boterham en liepen we met mooi weer een rondje door de stad. Even lekker een frisse neus halen en je hoofd leegmaken. Na de lunch ging ik weer verder met mijn scriptie. Ik nam af en toe de tijd om even te bellen met medestudenten om de problemen of vragen waar we tegenaan liepen door te spreken. In de middag kwam er af en toe een interview tussendoor. Interviews probeerde ik daarna ook zo snel mogelijk uit te schrijven, omdat het dan nog vers in mijn geheugen zat. De laatste uren van de dag besteedde ik aan werkzaamheden voor Kwalitiv. Ik werkte voornamelijk aan het opzetten en monitoren van Google Ads campagnes (SEA) en SEO-werkzaamheden zoals content optimalisatie en linkbuilding. En dat doe ik nog steeds, maar nu als medewerker!

Na mijn werkdag ben ik thuis op de bank te vinden waar ik geniet van een leuke voetbalwedstrijd of een goede Netflix-serie. Ik ben erg blij dat ik mijn afstudeerstage bij Kwalitiv heb kunnen voltooien, en wel met een zeer mooi resultaat.

Benieuwd naar onze vacatures?

Wil jij ook een online marketing stage lopen bij Kwalitiv?