Een glazenwasser die zijn eigen ramen nodig moet wassen. Een kok die geen tijd neemt om voor zichzelf te koken. Een schoenmaker van wie de kinderen op blote voeten lopen. Stuk voor stuk vakmannen die in hun eigen geval geen aandacht schenken aan datgene wat ze voor anderen doen. Er is zelfs een spreekwoord voor: de kinderen van de schoenmaker lopen barrevoets. Een lange tijd voelde ik me aangesproken. Als eigenaar van een online marketing bureau waarvan het belangrijkste online kanaal op zijn zachtst gezegd wel een opknapbeurt kon gebruiken… Kon, want je leest deze blog op onze splinternieuwe website!

Veel ontwikkelingen sinds 2014

Onze vorige website dateerde van 2014. Nu lijkt 4 jaar wel mee te vallen, maar zeker in de ‘online wereld’ vinden er in zo’n periode enorm veel ontwikkelingen plaats. Overigens geldt dat niet alleen voor die online wereld in het algemeen, maar in dit geval ook specifiek voor Kwalitiv zelf. Zo woonde ik tijdens de lancering van de vorige site nog in Malta, heb ik vervolgens de Master Entrepreneurship behaald in Amsterdam en ben ik me daarna pas fulltime op Kwalitiv gaan richten vanuit Tilburg. En sindsdien is er veel gebeurd. Daar waar Kwalitiv in 2016 nog bestond uit mij alleen, was dat in 2017 al een team van vier. Intussen zijn we nog verder doorgegroeid en zijn we sinds dit jaar gevestigd in een prachtig pand midden in het centrum van Tilburg. Zo zie je maar weer dat het hard kan gaan.

Verschoven focus, herschreven teksten

Door de jaren heen is onze focus wat verschoven. In 2014 bouwde ik nog regelmatig een WordPress website, maar op dit moment richten we ons volledig op een drietal online marketing diensten. Dit kwam niet duidelijk genoeg naar voren uit de teksten op onze oude site. Bovendien waren die teksten een stuk formeler geschreven dan we in werkelijkheid zijn. Tijd voor verandering dus. Hoewel de website zelf ook al toe was aan een opknapbeurt, zijn eerst alle teksten herschreven. Een minder grote klus dan direct de gehele site onder handen nemen natuurlijk.

Vernieuwde site én huisstijl

Voor dit jaar stond eindelijk het ontwikkelen van een nieuwe website op de planning. Maar net als onze site was ook ons logo aan vernieuwing toe. Daarom zijn we het jaar begonnen met een logo redesign. Dit hebben we overigens niet zelf gedaan, maar overgelaten aan een gespecialiseerde ontwerper. We weten namelijk goed waar onze kwaliteiten liggen. Niet bij logo’s ontwerpen helaas. Ondanks dat hebben we wél zelf onze website ontworpen. En we zijn erg tevreden met het eindresultaat! Wat vind jij van onze nieuwe site?

Ook een nieuwe site?

Zelf ook toe aan een nieuwe website en die door ons laten bouwen?